Palveluasuminen

Mäntykodissa on 33 asuntoa, joista 15 palveluasuntoja.

Palveluasunnoissa jokaisessa asunnossa on tupakeittiö, makuuhuone, kylpyhuone sekä oma terassi. Pinta-ala on yhteensä n. 40 m².

Kaikki asunnot on suunniteltu apuvälineiden käyttöä ajatellen esteettömiksi liikkua. Kaikissa asunnoissa on turvapuhelinjärjestelmä asukkaalle asennettavine rannehälyttimineen. Viihtyvyyttä lisää se, että asukkaat voivat yhdessä omaistensa kanssa kalustaa asuntonsa omilla huonekaluillaan mieleisekseen. Asumista tukevia, kodikkaiksi sisustettuja yhteistiloja on sekä asuinkerroksessa että palvelutiloissa. Helppokulkuisuus sekä riittävän tilavat käytävät ja aulatilat mahdollistavat esteettömän liikkumisen myös apuvälineiden avulla. Tilava hissi mahdollistaa kulkemisen kaikkiin tasoihin, myös kellaritiloihin. Käytävät ja portaikot on varustettu kaiteilla. Myös Mäntykodin paloturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Viriketoimintaa järjestetään Mäntykodissa päivittäin. Virikkeiden suunnittelussa otetaan huomioon asukkaiden toiveet ja virikkeiden monipuolisuus.